Her er oppskriften på min faste gjest i kjøleskapet. Denne drikken hjelper meg å holde baselusker borte og fremmer god helse. Den er proppfull av antibaktrielle stoffer og betennelseshemmenede stoffer. Men less is more, det holder med en shot hver morgen.

100 gram ingefær
30 gram gurkemeie
4 sitroner
2-3 ss honning
5 dl vann

Kok opp 5 dl vann.

Rasp eller finkutt ingefær og
gurkemeie.

Ha det i oppkokt vann og la det trekke
i 20 minutter under lokk.

Avkjøl.

Press saften av 4 sitroner, rull de litt
mot underlaget slik at mer av saften
presses ut.

Tilsett saftene av sitronene, ca 2 dl
og ha oppi 2-3 ss honning
(evt litt mindre honning og noen
dråper stevia)

Ha i honningen når blandingen har avkjølt seg til under 50 grader, slik at næringsstoffene i honningen ikke blir ødelagt.

Sil blandingen og hell over på en
glassflaske som settes i kjøleskapet.

Ta en shot hver morgen.

Den holder seg i kjøleskapet til du har
drukket den opp.

Gurkemeie (curcumin) er funnet å ha effekt på immunsystemet ved å bedre beskyttelsen mot bakterier, virus og sopp, det er betennelsesdempende, smertedempende og stimulerer immunsystemet. Curcumin er en kraftig antioksidant.
Curcumin tas vanskelig opp i kroppen, du kan derfor ha oppi ¼ ts Cayenne pepper for bedret opptak.

Ingefær er betennelsesdempende ved at den motvirker dannelsen av betennelsesfremmende stoffer. Stimulerer immunforsvaret, blodsirkulasjonen og fordøyelsen.

Sitron inneholder mye vitamin C og en kraftig antioksidant, stimulerer fordøyelsen og er kraftig basedannende i kroppen. Den styrker immunforsvaret og bekjemper infeksjoner. Sitron danner proteinet kollagen i bindevevet og holder hud og knokler sunne.

Honning har antibaktriell egenskaper, så fremst den er kladslynget og ikke varmebehandlet. Varmebehandling vil ødelegge de gode egenskapene til honningen, derfor er det viktig å tilsette honningen etter avkjøling.

Lykke til


Immunstyrkende klem fra Barbro