Som kostholdsveileder jobber jeg ut fra at den maten vi spiser skal være det kroppen trenger, jeg tenker at om kroppen får den næringen den trenger vil det være lettere å få med kroppen på det vi ønsker, om det er å gå en liten tur i marka eller løpe maraton i New York.

Det er hevdet at Hippokrates, legekunstens far har sagt: «la din mat være din medisin, og din medisin være din mat», jeg skal ikke påstå om han har sagt det eller ikke, men jeg mener i alle fall at maten kan være en viktig brikke i livet vårt, og en stor brikke i det å ha en god helse og et sunt liv. Med riktig og næringsrik mat kan vi gi kroppen vår bedre forhold for optimal helse.

Når du kommer til meg skroter vi alle dietter, kaloritelling og fokus på hva vi ikke skal spise. Jeg syns vi skal slutte å slanke oss og kaste vekta. Hos meg er det fokus på hva du skal spise, hva som gir kroppen næring. Jeg tenker at når vi har fokus på hva man skal fylle tallerken med, vil føre til at det ikke blir plass til det du ikke burde spise så mye av.

Det er en jungel der ute av dietter, trender og matkunnskap og lett å gå seg vil, hos meg er det derimot fokus på ren, enkel og variert mat, gode råvarer og mat med minst mulig kunstig og kjemisk innhold, velg alltid den matvaren med kortest innholdsfortegnelse og velg helst originale matvarer. Et av mine viktigste temaer vil være å holde blodsukkeret innenfor fornuftige referanseverdier. Kanskje kan det være hensiktsmessig å ta et og annet tilskudd for å få opp næringsinnholdet og booste kroppen til en ny start. Spesielt er jeg fan av å anbefale omega 3-6-9 tilskudd. En god fettsyre er svært viktig for kroppen, og hjernen består av hele 60% fett, og trenger fett for å fungere optimalt.

Jeg har også fokus på tarmhelsen, 80% av immunforsvaret finnes i tarmen, 80% av serotonin produksjonen befinner seg i tarmen, det er derfor svært viktig for vår helse at vi tar godt vare på tarmfloraen vår, og spiser mat som støtte de gode tarmbakteriene slik at de kan gjøre den jobben de er satt til å gjøre.

Sammen skal vi finne ut av hva du tenger for at ditt matliv og hverdagsliv skal bli bedre.

Jeg gleder meg til å bli kjent med deg, gi den litt mer kunnskap om ernæring og hjelpe deg videre på veien til et sunnere selv.

Matintoleranse

Mange mennesker sliter med diffuse plager som magesmerter, forstoppelse, diare, uren hud, ledd smerter, irritabilitet og andre plager som kan komme av at vi får i oss matvarer som kroppen reagerer på.

Det er ikke all mat vi spiser som kroppen vår setter like stor pris på. I en del matvarer er det proteiner som skal spaltes til aminosyrer før de blir tatt opp i kroppen. Av og til blir ikke maten spaltet i små nok deler, og med en tarm som ikke fungerer optimalt så kan disse litt for store partiklene komme over i blodet. Da vil kroppen reagere med en eller annen reaksjon som eks magesmerter, oppblåsthet, hodepine og slapphet.

Ved å få utført en matintoleranse test kan du finne ut om det er enkelte matvarer din kropp ikke setter så stor pris på. Dette er en enklere løsning enn eliminasjonsdietter, hvor du ikke vet hvor du skal begynne. En matintoleranse gir også en forsinket reaksjon, reaksjonene kan komme 3 dager ett inntak, det gjør det ekstra vanskelig å finne ut av hvilke matvarer som er problematiske.

Men et lite stikk i fingeren kan du teste deg for 96 vanlige matvarer. Og når svaret foreligger er det enkelt å fjerne de matvarene du reagere på.

Jeg samarbeider med EUbiotek som har lang erfaring innen matintoleransetester. Testen blir tatt hos meg på mitt kontor og sendes til EUbiotek for analyse og tolkning.

Jeg ønsker å hjelpe deg om du skulle ha en matintoleranse, slik at du kan bli kvitt de plagene dette medfører for deg. Og kanskje du på sikt igjen en dag kan spise denne/disse matvarene uten å få en reaksjon.

Velkommen til mitt kontor i Nedre Torvgate 3 🙂

Bestill time!

For timebestilling eller spørsmål - Ring 611 48 900

Våre åpningstider er mandag 8-15, tirsdag 8-15, onsdag 8-15, torsdag 13-20 og fredag 8-14
Bestill time!